Kommentarer

 • https://www.webdesignmagasinet.no Redaktøren(e)

  For mer info om redesignet se NRKbeta:
  http://nrkbeta.no/2009/12/08/ny-forside-nrk-no/

 • http://www.fireisland.no Anders-Meyer Eldøy

  Såg ryddig og greit ut dette med unntak av nokre toppbannerar som øydelegg inntrykket. Stiller meg også kritisk til plasseringa av disse for annonsørane. Folk vil jo enkelt scrolle ned slik at dei får tilsvarande utsnitt som vist i artikkelen over. Skal ein annonsør sjå på nrk.no som ein attraktiv annonsekanal bør jo annonsene ligge inni mellom det redaksjonelle slik at brukaren “må” sjå på dei.

  Frå ein brukars ståstad er jo dette ei veldig ryddig nettavis(etter at ein scrollar 150px ned). Og det kan nok få mange til å velge NRK som nettavis over andre, at ein er lei av å kike på annonse-sirkuset til dei øvrige nettavisene i Noreg. Men då er vel det beste å ta eit klart standpunkt mot tradisjonell banner-annonsering og kutte det heilt ut?

 • Petter Jensen

  Noen få nettbannere får folk bare tåle når man er så kjipe å skal ha ting gratis.

  Utover det, var vel dette ganske triste saker. Hva i all verden tenker man på? Vil NRK bare være en dårligere versjon av en online tabloid?

  Grusomt dårlig utførelse med tanke på hvilket produkt de egentlig har.

 • http://www.miaholte.com holtmi

  Jeg er helt helt enig i at banneren på toppen ødelegger for hele flyten på siden, spesielt når man får opp den blå undermenyen på siden.

  Fargevalget syns jeg er for hardt enkelte plasser, men det kan også være min skjerm?

  Spesielt rødfargen på nett-tv/radio boksene har en simulterende effekt mot den grå bakgrunnen(er det det simultanious heter på norsk tro?) som ødelegger øynene mine når jeg ser på det.

  Den bør absolutt fjernes!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Contrast_effect

 • http://armed.no Bjarte Kvinge Tvedt

  Kort kommentar: NRK har blitt dagbladisert og gått på trenden om å «endre bare forsiden».. akk… kan ikke si mye positivt om dette.

  Kommer tilbake med lengre kommentar senere.

 • http://www.mediconmedia.no/ Ole Kristian

  Dette virket litt som hastverk-arbeid… skuffende kan man si.

 • http://armed.no Bjarte Kvinge Tvedt

  NRK skuffer meg. De pleier å være god på å jobbe innenfor sin egentlig litt strenge identitet og gjør det til gull hver gang det dukker opp nytt design i ulike scenarioer på tv. Så hvorfor skal de virke som halvutlærte amatører med denne siden? Har journalistene fått bestemme for mye?
  Hastverk? For mye «se på de andre» mentalitet?
  Ikke vet jeg. Men først av alt.

  Den svarte raden mister hele identiteten til det blå NRK. Den blå stripen under burde vært bredere. Men når det er sagt er den raden over det beste med dette designet, alt annet er rett og slett forkastelig dårlig.

  Mediaboksen har kontrastproblemer som holtmi snakker om, men jeg reagerte mer på at den var en blanding av to design. Det virker som journalistene ville ha den til å poppe ut fra siden slik at alle så den, samtidig som noen designere ville tone den ned i forhold til headeren.. Ser lite gjennomført ut når den verken er lekker eller «tabloid».

  Jeg støtter prioriteringen i innholdet på siden, det blir mer man vil se på enn før. MEN. Nå vet jeg ikke hva som tilhører hva lenger, fordi alt er blåst opp som en tilfeldig stygg tabloid avis fra Norge(for i utlandet har de mangen penere og mer framtidsrettet enn det de har prøvd å herme etter). Dagbladet er nok den beste tabloide avisen på nett i norge, men den er også veldig stygg, selv om den er mange hakk over VG som fortsatt tror de holder på med bly i snart 2010…. Skroll litt ned på siden(NRK), så gjør du det samme på dagbladet.. og voila, hva ser man, helt samme side. Det eneste som kanskje skiller er lenkfargene. Men også de har de gått bakover i tid med. Hvorfor i huleste skal man prøve å ha «standard» lenkfarge overalt? Dette er en profil som er mange mange ganger sterkere på de gamle sidene, så ødelegger man det med 90-talls blåfargete lenker fordi man tror det er mer brukervennlig enn å faktisk bare lage lenkfarger som er lett å skille ut, men som samtidig jobber med profilen.

  Har noen av disse tabloidsidene noen gang hørt om grids? Det virker ikke slik. Ja, jeg vet at det lines fint opp om man skroller opp og ned osv osv.. Men det er uansett rotete å la sakene hoppe i hverandre sånn. Det bør i hvertfall begrenses litt mer, som tv2, eller f.eks dn.se

  Men viktigst av alt. Hvorfor endre bare forsiden? Det forvirrer! Nå vet man ikke hvor man er lenger når man klikker på saker. Ingen av sakene på forsiden har heller noe eget design om de f.eks skal gå til sportsider, nrk super, forbrukerinspektørene osv.. Dette burde merkes noe mer.. I hvertfall hvis de respektive undersidene fortsatt skal ha et helt annerledes design.

  Håper dette ble gjort i løpet av maks en dag og at det fortsatt jobbes med å rette opp i skandalen.. Det virker kanskje overdrevet, men dette er riktignok statskanalens nettsider, de burde behandles med nesten like stor respekt som om de f.eks var altinn eller nav.

  I hvertfall så lenge vi fortsatt har prinsippet om statskanal, lisens osv…

 • http://macbruker.com Martin Berglund

  @Bjarte Kvinge Tvedt:
  Dette var kraftfulle ord. Jeg tar med meg kritikken tilbake til prosjektet.

  Takk for tilbakemeldingene 🙂

 • http://armed.no Bjarte Kvinge Tvedt

  Ingen problem. Bare spør om du vil jeg skal utdype noe av kritikken 😉 Om jeg skal være positiv, så er jeg enig at de «gamle sidene»(nå undersidene) trengte en oppfriskning iht dagens nettverden. Og det er positivt at NRK tenker på det.

 • http://dsbilling.billingfamily.no/ Daniel S. Billing

  Litt herming etter http://www.engadget.com ?

 • http://macbruker.com Martin Berglund

  Nei, i utgangspunktet har ikke forsiden på noen måte hentet inspirasjon fra http://www.engadget.com. Er det noe spesielt ved engadget du tenker vi har hermet etter?

 • http://dsbilling.billingfamily.no/ Daniel S. Billing

  Det er den svarte baren jeg tenker på. Det minner meg om det.

 • http://macbruker.com Martin Berglund

  Ok. Det er forståelig at du sammenlikner den 🙂

 • http://blog.olefredrik.com Ole Fredrik Lie

  Det virker på meg som om NRK tar etter Dagbladet og VG ved å gå mer tabloid. Jeg ville nok heller foretrukket bedre utnyttelse av plassen på forsiden til å vise bredden i nyhetsbildet.

  Se for eksempel på CNN og spesielt BBC som raskt gir brukerne en oversikt over nyheter på kryss av ulike tema og medier. En mer modulbasert forside med mulighet for personalisering av nyhetsstrømmer ville gjort NRK.no mer interessant for min del, og kanskje hjulpet med å skille NRK ut fra mengden.

 • http://armed.no Bjarte Kvinge Tvedt

  Helt enig. Og om de allerede er ute og skal inspireres av andre kan de godt se utenfor Norge. For som nevnt over. Det er ikke mye å skryte av her på nettportalfronten. Det virker som alle nettportaler enten vil skille seg ut fra hverandre f.eks da Nettavisen gikk «liksomfullscreen» gjorde de «noe nytt». Eller så er det etterligning av de to største Dagbladet og VG. Nå synes jeg ingen av de er noe særlig å skryte av heller, men de er i hvertfall tabloide fra grunn av, selv om jeg mener det fint går an å gjøre tabloid pent også…. Men poenget er at NRK bør kanskje holde en seriøs linje. Hvilken nettavis skal man bruke i Norge om man skal tenker seg litt mer seriøsitet? Jeg vet ikke. Men det burde være opp til TV2 og NRK å sette en standard. TV2 er på vei til å skli ut, men er langt bedre enn NRK slik det er nå.