Kommentarer

 • Ronny-André Bendiksen

  Nei huff, dette var jo bare støy!

 • http://armed.no Bjarte Kvinge Tvedt

  Synes det var helt greit jeg. Kunne kanskje vært bedre preloading.

 • http://www.walterdesign.no Ole

  Jepp, synes det var et kult design, ikke helt min smak typografisk sett, men det er jo kult å se noe som er litt annerledes. 😀

  Likte ikke helt at hoveren gjør knappene ulesbar. Burde være mulig å se hva man velger med markøren

 • Niels A.

  Er ikke enig med kommentaren om støy. I mine øyne er dette tvert i mot ganske rent og minimalistisk.

  Tommel opp fra meg – Det ser tøft ut, og det funker med sort hover ettersom det er så få (og store) linker. En raskere preloader eller et «loading» ikon derimot hadde ikke skadet.

 • http://www.xt1.org/ Christian Mogensen

  Scrollbar under bildene er ikke lett å oppdage.

  Hover som gjør teksten uleselig = FAIL.

 • http://armed.no Bjarte Kvinge Tvedt

  hvorfor det? når man gjør det tvinger man brukeren til å virkelig lese det som står før valget. helt okey på en slik side.

 • http://www.fireisland.no Anders-Meyer Eldøy

  Originalt typografisk uttryk, den store teksten kompenserer greit for at det er lite å navigere på. Men det er jo typografien som får mest fokus, kan tenkjast at bildene hadde kome betre fram ved å valgt mindre framtredande typografi?

  2 ting som ikkje var bra:
  Scroll – dersom ein finn at scroll der den beste måten å navigere mellom bileta på, kvifor anstrenge seg så mykje med «skjule» den? Og sakna ei alternativ navigering, feks. klikk på høgre og venstre del av bileta.

  Menyen er ikkje brukervennlig, mange flyttar jo faktisk musepeikaren med augene etter som ein les. Å fjerne teksten ved hover virkar som eit lite gjennomtenkt designgrep.

 • http://armed.no Bjarte Kvinge Tvedt

  Kunne også vært sentrert i høyden. Men det er det vel bare folk med stor skjerm som tenker på 😉

  Anders-Meyer: Er tildels enig i at menyen kanskje er litt dårlig brukervennlig med ditt argument, men man tilpasser seg jo når man ser det hele blir skjult. Men det ville aldri vært noe å bruke på en side som var mer «informativ» enn denne. Kunne vært lagt mer vekt på skrollingen også, men jeg tror man hadde oppdaget den bedre om bildene hadde raskere loading. Evt en blink, eller visuell animering for å definere hvor man navigerer. Ser jo at designet setter en del grenser for hva man kan gjøre med scrollbaren.

 • Ole

  Bjarte: Ser du bruker ord som «tvinge» og «tilpasse». Og det er jeg helt enig i. Men for meg er dette ord som ikke har noe med god design eller brukervennlighet å gjøre.
  Greit nok at det er en side for fotograf, og at de fleste fotografsider har rævva navigasjon, det trenger ikke bety at man MÅ gjøre ting vanskelig for brukeren. Går utifra at Fotograf Steffen har lyst at folk skal fokusere på bildene og ikke «tilpasse seg» menyen.

 • http://armed.no Bjarte Kvinge Tvedt

  «tvinge» og «tilpasse» er kanskje litt voldsomme ord. Men i denne sammenhgengen mener jeg tilpassningen skjer at man faktisk leser teksten, istedenfor å klikke seg nedover i en fei. Om teksten er viktig og det ikke er veldig mye der, så kan det gjøres slik. Men så spørs det jo selvsagt hvor mange som irriterer seg over dette, framfor at de ikke legger merke til det, eller synes det er greit/kult.

  Designet er jo en helhet, og tilpasset fotografens stil, så å lage alt så «etter boken» brukervennlig mener jeg blir tull. Men så er det nok en del andre måter å løse menyen på, og ikke minst scrolleren, og samtidig ende med et godt design, konseptmessig.

  Bildene til denne fotografen ser ut til å appelere mer til en del av bransjen som er vant, og liker et mer utradisjonelt opplegg. Jeg tror målgruppen spiser dette helt fint. Har tidligere vært motstander av å gjøre navigering på denne måten. Men design og funksjonalitet er alltid design for hva det er og for målgruppen, ikke for kunden, eller de som lager designet, eller andre. Og i dette tilfellet mener jeg det kun er scrolleren og loadingen som ødelegger for en god brukeropplevelse.

 • Ole

  «Men så er det nok en del andre måter å løse menyen på, og ikke minst scrolleren, og samtidig ende med et godt design, konseptmessig.» – Da er vi delvis enige 😀

 • http://armed.no Bjarte Kvinge Tvedt

  Ser forøvrig at det er brukt en negativ(hvit på svart) «O» i faviconet.
  Så hvorfor ikke kjøre en linkup der? Da med hvit tekst og svart bakgrunn i hover. 🙂

 • http://onezero.no Joakim

  Jeg var nær ved å hoppe over hele sida, men så at det lå 12 kommentarer inne. Typografien er over-done. Den web-sky-looken er noe «alle» har gjort allerede. Ikke spennende. Bra bilder. Min neste sveis er nr 4 fra venstre..

 • http://www.miaholte.com Mia Holte

  Enig med Ronny! Forvirrende side!

 • Pingback: Steffen oftedal | Puisernu