Stil

Tema

Farger

Kommentarer

 • http://www.simonsays.no Simon Bognø

  Jeg trodde egentlig Internett var kommet over perioden med overdreven bruk av Flash og pixelskrifter …

  Forsåvidt en klar, god struktur på siden, men de oppmerksomhetskåte bildene nederst i headeren forstyrrer meg litt når jeg vil se konsentrere meg om brødteksten.

  Litt pussig sammensetning av skrifter. Pixelskriften er som allerede nevnt utgått på dato. Å parre den med Neo Sans og Arial er jeg ikke sikker på om er det smarteste jeg har sett. Brødteksten på forsiden lider av (mye) for stor linjeavstand. Brødteksten på undersider er bare latterlig liten. Også her litt stor linjeavstand. Overskrifter med pixelskrift på undersidene … Ja, jeg har vel slakta den skrifta nok allerede … Les gjerne denne artikkelen, som blant annet tar opp hvorfor 15pt er standard i alle nettlesere: http://www.wilsonminer.com/posts/2008/oct/20/relative-readability/.

  Overskriften i innholdsfeltet er forsåvidt ålreit, men blåfargen som kun tas opp i denne og logoen bryter med fargetema ellers på siden. Sjøgrønn og marineblå er ikke svinlekkert. Jeg kjenner ikke profilen til Grøvik Verk, men når logoteksten er marineblå og symbolet er grått har man allerede to av de mest anvendelige fargene på nett. Hvorfor sjøgrønt?

  Det lukter nok litt for mye 2005 av dette for min del. 🙂

 • http://www.miaholte.com Mia Holte

  Dette syns jeg lukter vel mye innblanding av kunden/styret/komiteers ønsker/kriterier 😛

  Mulig jeg tar feil men…

 • http://macbruker.com Martin Berglund

  @Simon: Standard tekststørrelse i alle nettlesere tilsvarer 16px. Artikkelen du lenker til har blitt en «klassiker» som alle webdesignere bør lese 😉

  Havnevik skal ha for at de er tro mot sin stil, men den havner ikke så høyt opp på min liste over fine og brukervennlige webdesign.

 • http://www.siteman.no Bent Inge Høiås

  Til Havneviks forsvar tror jeg denne siten er 3-4 år gammel 🙂

 • Jens

  Den er 2 år gammel ifølge archive.org 🙂

 • http://www.siteman.no Bent Inge Høiås

  Akkurat 🙂 Havnevik kan sikkert svare for dette selv, men jeg har mailkorr. fra 11. mai 2007 ang. dette designet i forbindelse med en internweb vi har laget for kunden, så da kommer jeg frem til 3åtallt 🙂