Tema

Farger

Kommentarer

 • http://www.miaholte.com Mia Holte

  Etter min mening Norges best designede blogg for tiden!

  Helt nydelig, helt leservennlig og helt enkelt genial! 🙂

 • Martin Berglund

  Jeg er av motsatt oppfatning. Designet har mange fine detaljer, men helhetsinntrykket er, etter min mening, stygt.

  Typografien er slitsom, og taggene får unødvendig mye plass på forsiden. Innholdet på kuttisme.no er bra, så det er synd at ikke presentasjonen holder samme kvalitet.

 • http://www.miaholte.com Mia Holte

  Nei her kjære Martin tar du rett og slett feil! 😛

  Du er veldig flink designer men i dag tror jeg du har tatt på deg feil briller 😀

  Neida, det er nok smak og behag, jeg syns typografien er herlig forfriskende, særlig sammen med fargepaletten.

  Det eneste jeg sliter litt med er deler av sidebaren og hovedmenyen (de mørkegrå elementene rett og slett), som jeg må innrømme jeg sliter med å venne meg til. Men alt i alt liker jeg designet veldig godt 😀

 • Bjørn Johansen

  Dette er slett ikke stygt. Det er lite direkte å sette fingeren på. Problemet er at det er identitetsløst og kjedelig. Det er ingen ting som trigger emosjonelt. Designet som kunne vært benyttet på hva som helst som ønsker å gjemme seg bort og som ikke skal huskes.

  Innholdet er veldig bra da 🙂

 • http://www.sportshoel.wordpresscom aleksander hoel

  Jeg synes fanene på toppen var for store og lite «designet» til å passe til resten av det rene utrykket. Savnet kanskje mer kontrast også, det ble litt «skittent» med to gråtoner, og siden datoene har fått en oransje farge kunne denne med hell vært hentet opp flere steder. Hilsen en som ikke kan webdesign men er veldig opptatt av å mene noe 🙂

 • http://thomaslg.wordpress.com Thomas Lie-Gjeseth

  Er vel vanskelig å kalle dette stygt. Det er i grunn meget pent.

  Personlig syns jeg det blir noe store skriftstyper, kan hende det er subjektivt, men jeg får litt sånn «dere tror jeg er dum og trenger gigantiske flater å trykker på»-følelse. Ellers syns jeg kanskje også Bjørn har et poeng, det hadde gjort seg med noe som «bryter opp» litt. Samtidig er jo bakgrunnen fin og passer godt til identiteten.

  Hva med ikoner for sånt som «Skriv en kommentar»?

 • Jonas

  Sovjetunionen ringte nettopp og vil ha tilbake designet sitt. 😛

 • http://sortenke.no Elisabeth Irgens

  Dette er et webdesign jeg syns det er utrolig vanskelig å mene noe om. På den ene siden er det meste fantastisk bra: layout, bruk av luft, typografi, lesbarhet og brukervennlighet. Godt håndverk! Men så er det noe med fargene, borders og shiny forløpninger som blir guffent i mine øyne. Jeg ser at det er gjort utrolig mye bra arbeid – men blir liksom ikke helt overbevist likevel.

 • Martin Berglund

  Jeg synes designet er litt tannløst og mangler flyt.

  Jeg har hengt meg mest opp i den utstrakte bruken av kursiv, og skulle gjerne sett at metainformasjonen til postene på forsiden ikke fikk så sterk fokus. Hva med å kutte den ut på forsiden? Kanskje det fungerer bedre å ikke bruke samme linjestil over og under metainformasjonen, som linjestilen mellom poster? Det er også noe rart med rekkefølgen i datoformateringen, synes jeg. Forløpningen i toppen av seksjonene i sidespalten er veldig kraftig. Bunnen synes jeg er fin, men det mangler litt luft mellom hver av innleggene i «Siste innlegg»-boksen.

  Det kan ikke bli enkelt, rent eller elegant nok når det er snakk kuttismebloggen 🙂

 • http://www.miaholte.com Mia Holte

  Jeg vil kalle det et meget godt design med forbedringspotensiale 😛

  Men det viktigste for meg i forhold til det gamle designet var at første gang jeg så det fikk jeg en wow opplevelse. Og det er jo ikke verst 🙂 Det er i hvert fall en bra start!

 • http://www.onezero.no Joakim Larsen

  Hvor er meh-knappen?

 • http://www.miaholte.com Mia Holte

  Mener du «mer» knappen? I så fall overflødig ifølge mange innholdsstrateger 😉

 • Mehe

  «I går kunne ITavisen fortelle sine lesere om den nye «MEH»-knappen som signaliserer at det du leser er knekkende likegyldig for deg. »

  http://www.itavisen.no/848625/%ABmeh%BB-knapp-ga-leserrekord

 • http://twitter.com/kennethdreyer Kenneth Dreyer

  Går det ann å si gjennomført kjedelig?

  Man ser i grunn at det er gjort en bra jobb og at dette ikke er noe som er laget i løpet av en hastekveld. Synes allikevel det har blitt ufattelig tamt, litt livløst om du vil. Kan det være fordi man gikk fra grønne og friske farger til grå og tamt?

 • http://mattisaas.no Mattis Hovden Aas

  Mange sterke og gode meninger her.

  Jeg synes dette er en meget god design, med både god lesbarhet og mange smarte løsninger. Dog er det noen detaljer jeg ikke klarer å elske, f.eks. må jeg bare si at toppmenyen er stygg. Faktisk. Nå vet ikke jeg om det er noe trend med gigatypo i menyen med fæl hover (japp, jeg er hover-mann), men om det er en kommende trend tror jeg det tar litt tid før jeg får opp øynene for den.

  Interessant hva folk mener om identitet på Kuttisme. For Kuttisme er kjent som 110% faglig … og resterende prosent av humor og annet sånt. 😉 Da synes jeg egentlig det passer ganske bra at siden er litt «anonym», seriøs og lite sprø. Noen som er med på den?

  Mange gode løsninger som at beskrivelsen i sidebar på
  hovedsiden – blir forfatterbeskrivelse i enkeltinnlegget. Enkeltinnlegget er knallbra etter min mening.

  Gøy at det blir såpass debatt rundt en design, betyr det at de har gjort noe forfriskende eller vært uheldige tro? 🙂

 • http://www.miaholte.com Mia Holte

  Der har du et poeng Mattis. På mange måter føler jeg at identiteten til Kuttisme er gjennom innholdet, derfor trenger man ikke vise så mye identitet gjennom designet.

  Kuttisme er en blogg, og bloggens funksjon er å fokusere på godt innhold, fremstilt leservennlig og brukervennlig. Det klarer Kuttisme utmerket.

  Men ja, hovednav kunne vært gjort bedre!

 • http://www.miaholte.com Mia Holte

  Forøvrig venter jeg i spenning på at noen bak Kuttisme skal kommentere kritikken 😀

 • http://www.alftoremeling.no Alf Tore Meling

  Heisann!

  Har skrevet noen bloggposter på kuttisme og kan vel sees som inhabil? Uansett. Hadde samme opplevelse som Mia, første gang jeg så designet. Jeg likte det svært godt.

  Synes imidlertid at designet forutsetter at bloggeren legger noe arbeid i å få inn bra illustrasjon(er) i bloggposten.

  @alftore

 • http://www.onezero.no Joakim Larsen

  Mia: Nei, jeg mente Meh: http://www.pubnub.com/blog/facebook-meh-button
  Designet er uinteressant/kjedelig. men tydeligvis ikke uengasjerende, ifølge antall tilbakemeldinger her 🙂

 • http://www.unbornchikken.com Espen M. Kvalheim

  Som Mia seier: «Content is King», og det er jo innhaldet Kuttisme brenner for.

  Designet kan virke, som mange andre også påpeikar, relativt grått og kanskje litt mot det kjedelege. Grått og blått er fine fargar saman (nyttar desse sjølv på min blogg), men det er kanskje den mørke bakgrunnen som gjer opplevinga av sida «kjedeleg».

  Det er også nytta vel mykje text-shadow og det seinkar scrollhastigheita og opplevinga (i alle fall på min bærbare). Titlane og datoane kan fint klare seg utan skyggen.

  Sidemenyen synes eg faktisk er heilt grei, men den stipla linja til vvenstre for «Om kuttisme» ville eg ha fjerna og lagt til ein lysare bakgrunn som følgjer kanten til resten av sidespalta.

 • http://www.subsquare.com Bent Stamnes

  Mitt største problem er med designet av datomerkingen til venstre, som ikke har noen outline, skyggelegging eller lignende separerende merker som indikerer at det er snakk om dato. For meg ser det umiddelbart ut som en klikk eller kommentar-teller. Conventions – don’t break them. 🙂

 • http://www.fireisland.no Anders-Meyer Eldøy

  Å seia at nye Kuttisme.no er stygg er vel å dra det litt langt? Det følger jo mange estetiske prinsipper som er bra. Og eg synest det er ei forbetring frå førre versjon, med betre lesbarhet og nye funksjonar. Men det er litt tungt og grått, og eg undrar på kva som ligg bak å bytte frå den friske grønnfargen dei hadde før til å no være grå.

 • http://blog.davidsteinsland.net David Steinsland

  Jeg vil gjerne holde meg konsis (og etter kuttismes innholdsmål): overskriftene er litt for store etter min smak. Det at alle linkene er blå/oransje er litt slitende innimellom. Hva med å variere disse fargene?

 • http://www.ixd.no Roger Guttormsen

  Hei, hei, folkens

  Jeg jobber i IXD. Det er flere av oss som har vært involvert i det grafiske re-designet av Kuttisme. Men jeg har jobbet mye med det og jeg har laget all frontend-kode. Det var noen her som spurte om vi kunne kommentere tilbakemeldingene deres, og det gjør jeg gjerne. Dette ble en litt lang kommentar, men jeg tenkte jeg kunne gi dere litt bakgrunn for re-designet. Om den gir dere svar på alle kommentarene vet jeg ikke.

  Først vil takke dere alle for at dere tar tar dere tid til å kommentere den nye kuttisme.no. Vi setter stor pris på tilbakemeldingene, både positive og negative. Dette var også en av grunnene til at vi ba om tilbakemeldinger etter at vi hadde gått på luften med nytt design, fordi vi vet at det sannsynligvis er ting og brukssituasjoner vi ikke har tenkt på. F.eks. er vi igang med en liten justering av Kuttisme nå, basert på tilbakemeldinger vi fikk etter lansering.

  I tillegg hadde vi endel diskusjoner internt, og vi var ikke enige om alt (f.eks. mørke gråfarger). Men man må på et tidspunkt skjære igjennom, slik at man kommer seg videre. For de av dere som har jobbet i byrå før, så kjenner dere sikkert til problemstillinger knyttet til et slikt intern-prosjekt 🙂

  Det har aldri vært vår intensjon eller mål å lage et re-design av kuttisme.no som alle liker. Jeg antar at de av dere som har jobbet med webdesign før er enige i at det er et ganske uoppnåelig og kanskje ikke så veldig nyttig mål. Kuttisme er en fagblogg, med mange oppegående og kompetente lesere, så det er ikke mer enn man kan forvente at man får både gode og dårlige tilbakemeldinger på et re-design. Uansett, kuttisme var veldig moden for et re-design.

  Hovedintensjonen vår med re-dsignet var å skape et mer moderne og profesjonelt utseende med fokus på innholdet, og bruke moderne HTML/CSS/JS. Det ville vi gjøre primært ved å typografere innholdet mye mer enn på den gamle Kuttisme, og kanskje også utfordre noen konvensjoner. F.eks. er vi klar over at serif-fonter må brukes med omhu på et nettsted, og at kursiv tekst blir oppfattet som fy-fy. Men det betyr ikke at man ikke kan forsøke å utfordre dette. Selv er jeg opptatt av typografi, men jeg mener at mange nettsteder idag gjør altfor få typografiske grep. Derfor har vi tatt i bruk skrifttyper med og uten serifer, store og små bokstaver, forskjellige farger og størrelser på tekst. For på denne måten å forsøke å fremheve selve innholdet, som vi alle er enige om at er det viktigste.

  For de av dere som er litt teknisk interessert, så ønsket jeg også å ta i bruk endel CSS3 i re-designet av Kuttisme. Så alt dere ser av skygger, graderinger og avrundede hjørner er laget med CSS3. I tillegg har jeg brukt egen skrifttype på logoen, vha. font-face. Jeg har forsøkt å bruke disse på en rimelig subtil måte slik at de ligger mer i detaljene. På denne måten blir det ikke blir for stor endring når man bruker en nettleser som ikke støtter alle disse. Men jeg liker detaljer, og jeg mener at det ofte er en indikasjon på hvor mye, og hvor bra, arbeid som er lagt ned i et nettsted.

  En annen fordel ved å bruke CSS3, er at man kan klare seg med få grafikk-elementer. På Kuttisme.no finnes det ikke layout-grafikkelementer, bortsett fra to grafikker som bygger opp bakgrunnen på siden. I tillegg til ikonene (rss, facebook, etc.) selvfølgelig, og Twitter-fuglen.

  Når det gjelder farger og fargevalg, så vil det alltid være uenighet om hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Hvis vi ser bort fra at mennesker reagerer emosjonelt forskjellig på forskjellige farger, så fremstår farger ofte forskjellig fra skjerm til skjerm. Det finnes gode og dårlige skjermer, og noen har fargekalibrert skjermen sin, mens mange ikke har det. Derfor kan det være vanskelig å få til en nyttig fargediskusjon i et blogg-innlegg. Men noen ting er lettere å være enig i, f.eks. har vi fått tilbakemeldinger om at den blå link-fargen i høyrekolonnen ikke fungerer optimalt. På de skjermene vi testet sidene på før vi gikk på luften, så var det god kontrast, men i ettertid ser vi at på andre skjermer igjen så fungerer den ikke så bra.

  Selv om jeg har vært med å gjøre redesignet, og er nokså fornøyd selv med hva vi har fått til, så betyr ikke det at jeg er uenig med dere at det er forbedringspotensiale på flere ting. For det er det, og vi skal prøve å gjøre justeringer når vi finner tid til det.

 • Martin Berglund

  Takk for innsikt inn i arbeidet bak kuttismeredesignet, Roger. Det er alltid kjekt å lese om arbeidet som ligger bak 🙂

  Etter et lite dykk ned i kildekoden, og bestemte meg for å gjenskape grunnlayouten. Målet var å skrive en relativt kompakt HTML- og CSS-kode, uten å benytte JS for å lage like høye kolonner. Det er kanskje ikke så designrelatert, men morro for oss som jobber med markup og styling.

 • Martin Berglund

  Lenken synes ikke i min forrige kommentar, men den er bak teksten: «gjenskape grunnlayouten». Her er den i klartekst: http://dl.dropbox.com/u/5385004/kuttismebloggmarkup/index.html

 • http://www.ixd.no Roger Guttormsen

  @martin: den js-løsningen for å lage like høye kolonner ble til helt på slutten av prosjektet, men jeg husker ikke helt hvorfor jeg la den inn. Men såvidt jeg husker så var det litt nederlag å legge den inn, men den løste problemet. Ikke optimalt, men men 🙂 Takker for forslaget

 • http://www.willylovesdesign.com Willy Bergsnov

  Hmm, dette var ikke helt bra, nei. Unødig mange grafiske elementer som skaper uro og total mangel på white-space gjør teksten nærmest umulig å lese. Taggene på artiklene er unødig store og forvirrer mer enn de forklarer. Dersom man velger å lage et nettsted med artikler helt fri for bilder, bør man følge klassiske typografiske regler for å la teksten få skinne. Her skjer akkurat det motsatte. Et annet poeng er at man forventer et nøkternt, minimalistisk nettsted fra Kuttisme – noe som står i stil til budskapet deres…